reacties (0)

Tijdens de eerste tien dagen van november ontving de Antwerp Expo naar jaarlijkse gewoonte weer massaal veel boekenlief- hebbers op de 82ste editie van de Boekenbeurs. Tussen de erva- ren schrijversrotten, bevindt zich hier en daar ook jong talent. Roxanne (20), Lena (21), Yannick (29) en Quinten (16) vertellen over hun wedervaren als jonge auteurs op de Boekenbeurs.

Quinten Goethals (16) is de benjamin onder de Vlaamse auteurs. Op zijn elfde schreef hij zijn eerste fantasyroman. Vijf jaar later ligt zijn tweedelige reeks in de winkelrekken en schrijft hij intensief aan een volledig nieuw verhaal

“Ik zou graag voltijds schrijver worden, maar ik blijf realistisch: het is weinigen gegeven. Tolkien en JK Rowling zijn mijn grote voorbeelden.”

“In vergelijking met mijn eerste boek schrijf ik al een stuk beter. Toch voel ik me nog steeds een groentje, zeker in het bijzijn van al die ervaren schrijvers op de boekenbeurs. Ik weet niet of ik echt al deel uitmaak van die community (lacht). In het begin voelde alles redelijk overweldigend.”

“Op de Boekenbeurs spreek ik af en toe wel af met bepaalde auteurs om tips te vergaren. Dit jaar heb ik afgesproken met Johan Vandevelde, die ook fantasy romans schrijft. Door al dat schrijven ben ik een echte taalperfectionist geworden. Ik wil dus nog veel leren.”

vorige volgende

Reacties

Plaats een reactie