Verschillende Antwerpse theaterhuizen stellen hun deuren open voor jongeren. Tijdens de sleep-ins krijgen zij de kans om de geheimen van het theaterhuis te ontdekken, deel te nemen aan allerhande culturele activiteiten en er exclusief te overnachten.

De Arenbergschouwburg beet 25 maart de spits af. Zij stelde haar deuren open voor een vijftiental jongeren. Deze jongeren wierpen een blik achter de schermen, volgden een voorstelling en namen net voor het slapengaan deel aan de grote horrorquiz. Quizmaster van dienst: Vitalski.

Arenberg On Stage

Nadat de vijftien meisjes hun slaapplek in het Arenbergduplex in orde hadden gebracht, zagen ze een aangrijpend toneelstuk. Het Krauwelenhof en Hovenberg voerden een stukje op met andersbegaafde acteurs. De meisjes smulden van de show. Sommige pinkten zelfs een traantje weg.

Na de show kregen de jongeren de kans om vragen te stellen. Al hun prangende vragen over de productie van het stuk en vooral de artiesten werden beantwoord.

Griezelen met Vitalski

Vitalski puzzelde een grote horrorquiz in elkaar. Nadat de tanden gepoetst waren en de pyjama's aangetrokken, kon de pret beginnen. Een groot, zelfgemaakt bordspel met allerhande hilarische opdrachten zorgde voor heel wat vertier bij de meiden. De winnaressen kregen stripboeken en eeuwige roem.

Het geheim van de Arenberg

De volgende ochtend, na een lekker ontbijt stond een ware Arenberg-ontdekkingstocht op het programma. De meisjes kregen een rondleiding achter de schermen en ontdekten de best bewaarde geheimen van de schouwburg.

Deze sleep-ins zijn een unieke ervaring. Jongeren komen op een leuke manier in contact met cultuur. De sleep-ins lopen nog het hele jaar in allerlei Antwerpse theater- en cultuurhuizen.

© 2011 - StampMedia - Lieze Neven, Foto: Sander Goossens