Voor haar vijfjarig bestaan stelde jeugdsportorganisatie Jespo op 23 maart haar nieuwe peter Seppe Smits voor. Seppe, 19 jaar, is wereldkampioen slopestyle snowboarden. Hierbij leg je met verschillende sprongen een parcours af. Hij gaf tips aan de snowboardleerlingen van Jespo op de openluchtpiste Aspen in Wilrijk.

Jespo geeft kinderen tussen 3 en 18 jaar de kans om te proeven van verschillende sporten zoals basketbal, capoeira, muurklimmen en snowboarden. Om alle kinderen te bereiken koppelt Jespo democratische prijzen aan lessen op recreatief niveau. Seppe kende Jespo eerst niet, maar was snel overtuigd om peter te worden.

Fan van Jespo

Seppe: "Jespo is echt een supertof initiatief. Vroeger was ik elke zomer zeven van de acht weken weg met zo’n organisaties. Op sportkamp, zeilkamp, avonturenkamp… Wat ik cool vind aan Jespo is dat ze kinderen stimuleren om te sporten, wat echt gezond is. De kinderen mogen proberen en moeten niets, dat is ook cool."

Snowboardinitiaties
"Als peter zal ik enkele keren op een jaar initiatiecursussen snowboarden geven op een indoorpiste. Ik heb nog nooit op borstels gesnowboard, dus vandaag heb ik enkel wat tips gegeven aan de snowboarders, maar ik ben zelf niet in actie geschoten", zegt Seppe. Arno ( 13) was een van de snowboardleerlingen die tips kreeg van Seppe. "Ik volg hier elke woensdagnamiddag een uurtje snowboardles. Ik ken hem van tv. Ik wil graag beter worden in het snowboarden, beter dan Seppe Smits!"

Jong en uniek

Frans van den Wyngaert, voorzitter van Jespo, legt uit waarom ze voor Seppe kozen. "Hij is zelf nog jong, een Eddy Merckx of Jean-Marie Pfaff zou onze jongeren niet aanspreken. Seppe is ook uniek omdat hij wereldkampioen slopestyle snowboarden werd terwijl hij uit een land komt zonder bergen en sneeuw. Daarnaast is snowboarden een aantrekkelijke sport voor de jeugd."

Vrijwilligers

Jespo steunt op meer dan 200 vrijwilligers die wekelijks sportles geven. Kevin Delen: "Ik ben regentaat LO en geef snowboardles bij Jespo. Die combinatie is perfect natuurlijk. Ik vind het echt fantastisch om te doen." Nik van Extergem geeft naast snowboardles ook zwemles bij Jespo. "Het leuke is dat je de kinderen vooruitgang ziet maken. En we krijgen als lesgevers veel appreciatie van die kinderen omdat we hen echt iets aanleren."

© 2011- StampMedia – Liesbeth Vermaercke


Dit artikel werd gepubliceerd door ExtraSport op 30/03/2011