reacties (0)


Tussen de Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix telt de wielerkalender traditioneel nog één afspraak voor de sprinters. De Scheldeprijs in en rond Antwerpen is dit jaar aan zijn honderdste editie toe. De grootste favorieten voor de zege zijn Farrar, Kittel en Greipel.

De honderdste editie van de Antwerpse Scheldeprijs vertrok ditmaal niet op de Grote Markt zoals elk jaar, maar aan het Museum Aan de Stroom. Reden voor de verandering van startplaats zijn de huidige werken aan de Suikerrui. Schepen Ludo Van Campenhout, vaste aanwezige bij de start, is tevreden: "Er was veel volk en het MAS stak perfect af tegen de start van de Scheldeprijs." Toch wil Van Campenhout niet zeggen welke startplaats zijn voorkeur wegdraagt. "We moeten dat samen met de organisatoren bekijken. In het najaar kunnen we de definitieve startplaats van de volgende Scheldeprijs bepalen."

Geen Cavendish

Het deelnemersveld telt enkele bekende namen, maar vooral de afwezigheid van de winnaar van het voorbije jaar, Mark Cavendish, springt in het oog. Cavendish werd de nacht voordien voor het eerst vader van een dochtertje, Delilah Grace genaamd. Een moment dat hij natuurlijk niet mocht missen. Door de afwezigheid van Cavendish behoren tot de favorieten voor de wedstrijd onder meer spurtbommen als Tyler Farrar (Garmin-Barracuda), Theo Bos (Rabobank), Marcel Kittel (Argos-Shimano) en André Greipel (Lotto-Belisol).

Kanshebber Theo Bos hoopt vooral op een vlotte samenwerking binnen zijn team, Rabobank. "Mark Renshaw is mijn springplank, hij kan mij lanceren." Winnaar van de Ronde Van Vlaanderen Tom Boonen (Omega Pharma- Quickstep) neemt geen risico’s. "We spelen alles uit op Chicchi, ik neem geen risico's met het oog op Parijs-Roubaix." Wat is het geheim van Boonens team dat de zeges zonder moeite aaneen lijkt te rijgen? "We hebben geen geheim", zegt Boonen onomwonden, "we zijn gewoon heel goed op elkaar ingespeeld."

Extra motivatie

De Scheldeprijs is een thuismatch voor de Antwerpse renners uit het peloton. Naast de plaatselijke Schotense held Michael Van Staeyen (Topsport-Vlaanderen Mercator), rijdt ook Tosh Van Der Sande (Lotto-Belisol) in zijn eigen achtertuin. "Het is altijd iets speciaals om in je eigen streek te rijden. Dat geeft een extra motivatie.

Na een omloop van 153 kilometer door de provincie Antwerpen en drie plaatselijke rondes in de omgeving van Schoten finishen de renners uiteindelijk op de brede Churchilllaan in Schoten. De aankomst is voorzien rond 17.00 uur Tot dan is het wachten op de winnaar van de 100ste Scheldeprijs.

© 2012 - StampMedia - Niels Timmermans, foto: Thomas Verstrepen


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 04/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 04/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 04/04/2012


Reacties

Plaats een reactie