Komt er eindelijk een einde aan de televisieheerschappij van Telenet en Belgacom? WeePeeTV is een Belgisch initiatief dat televisie wil aanbieden via internet. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een toestel dat bij voorkeur via een vaste verbinding internet ontvangt.

"We willen geen grote concurrent voor Telenet of Belgacom zijn", zegt Chris Demeyere, Director Of Communications bij WeePeeTV dat gevestigd is in het wetenschapspark Greenbridge in Oostende."WeePeeTV wil een alternatief bieden voor mensen die zonder abonnement toch tv willen kijken. Het enige dat ze nodig hebben, is een toestel waarmee ze toegang tot het internet hebben: een iPhone, iPad, Samsung Smart TV, computer,..."

Geen 'mobile TV'

"Er zijn natuurlijk bepaalde kwaliteitsvereisten", stelt Demeyere. Via EDGE (draadloze technologie voor datatransmissie, nvdr.) zul je moeilijker kunnen kijken vanwege het bufferen, maar met een 3G-verbinding zouden er geen problemen mogen zijn. Al wordt er werk gemaakt van een systeem waardoor beide technologieën gebruikt kunnen worden. De ideale verbinding is natuurlijk de vaste. Want WeePeeTV zal geen 'mobile tv' zijn. "Er zijn heel veel mensen met kinderen", legt Demeyere uit, "Zij kijken naar een bepaalde zender, terwijl de ouders naar iets anders willen kijken. Dankzij WeePeeTV kunnen zij een goedkoop tweede tv-systeem gebruiken."

Goedkoper dan de goedkoopste?

Hoeveel WeePeeTV zal kosten is nog niet duidelijk. Veel hangt af van de vergoedingen die zenders zullen vragen. En daarover wordt momenteel nog druk onderhandeld. "Wij willen wel degelijk concurreren met de bestaande aanbiedingen en zullen in eindprijs dan ook waarschijnlijk goedkoper zijn. Maar zeker is dat nog niet", vertelt Demeyere.

Lanceren kan morgen al

Wanneer WeePeeTV gelanceerd wordt, is evenmin duidelijk. "De technologie is klaar, dus in principe kunnen we morgen van start gaan", zegt Demeyere. "Wij willen zeker dit jaar nog beginnen. Alles hangt af van de contracten die we zullen afsluiten met de zenders waarmee we in zee willen gaan. Een paar contracten en that's it!"

© 2012 - StampMedia - Kevin Willaert


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 08/09/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 08/09/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door RadioVisie.eu op 14/09/2012