© Joppe Nuyts
reacties (0)

Tijdens de eerste tien dagen van november ontving de Antwerp Expo naar jaarlijkse gewoonte weer massaal veel boekenlief- hebbers op de 82ste editie van de Boekenbeurs. Tussen de erva- ren schrijversrotten, bevindt zich hier en daar ook jong talent. Roxanne (20), Lena (21), Yannick (29) en Quinten (16) vertellen over hun wedervaren als jonge auteurs op de Boekenbeurs.

Yannick Dangre (29) is de ervaren wolf tussen de jonge boekenwelpen. Hij begon al vroeg met schrijven. Zijn eerste boek verscheen op z’n 22e. Zeven publicaties en een paar duizend verkochte exemplaren later, wordt hij beschouwd als een van Vlaanderens meest beloftevolle auteurs. Zelf doet hij het nu liever wat rustiger aan, en schrijft hij vooral over wat hij leuk vindt.

“Ik bracht een tijd geleden een dichtbundel uit. Nu werk ik aan een nieuw boek, al doe ik dat op een rustig tempo. Het maakt me niet uit of dat nu één, twee of vijf jaar duurt. Vroeger werkte ik wel met deadlines, maar dat bezorgde me veel stress en beïnvloedde ook in zekere zin het schrijfproces.”

“Mijn eerste Boekenbeurs was razend spannend,” vult Yannick aan. “Stel je voor, als jonge auteur tussen alle grote namen. Toen voelde ik me als een kind in een speeltuin. Nu voelt dat al wat normaler aan. Mijn idolen van toen zijn nu al acht jaar collega’s. Je weet meestal niet naast wie je zal zitten, dus dat blijft wel elke editie spannend.”

“Een schrijversbubbel stimuleert me vaak niet. Ik heb een tijdje in Amsterdam gewoond tussen allemaal auteurs. In het begin is dat leuk, maar na verloop van tijd begint dat te vervelen. Daarom probeer ik mijn gedachten te verzetten binnen andere milieus. Ik neem zo nu en dan bijbaantjes. Dat is veel vruchtbaarder, al is het niet gemakkelijk om telkens van job te veranderen (lacht).”

vorige volgende

Reacties

Plaats een reactie