© Student@Night

Kris Delvaux is de nieuwe studentenpolitieagent van Hasselt. Je kan hem in actie zien op één van de drie campussen in Limburg, maar ook op sociale media: '@studentenpolitie_LRH’. Zorgen dat de rust wordt gerespecteerd, is niet het enige wat Devaux moet doen.

Kris Delvaux begon in 2017 bij de federale politie in Brussel. "We hebben te maken gehad met stormlopen, zware betogingen, hevige voetbalmatchen en verschillende vormen van intolerantie. We zijn zelfs bekogeld met molotovcocktails", vertelt hij. In 2011 verhuisde Delvaux naar Limburg en werkte hij bij interventies. "Wanneer de 101 wordt gebeld, komen wij ter plaatse."

En sinds kort maakt hij dus deel uit van de studentenpolitie. "Ik ben niet meer de jongste, maar wel jong van geest. Ik was een leider bij de jeugdbeweging en kan goed met jongeren omgaan", aldus Kris Delvaux. Delvaux moest een examen afleggen om als studentenflik te mogen werken. "Ik moest zelfs af en toe mijn oudste zoon inschakelen om me te helpen met mijn powerpointpresentatie."

De studentenflik begeeft zich ook onder de studenten. Op verschillende campussen heeft hij een flexibele ruimte. "Ik kondig dan op Instagram aan dat ik die dag beschikbaar ben voor vragen." Delvaux wil graag een informele sfeer hebben tussen hem en de studenten. "Ik hoop dat alle studenten van Hasselt en Diepenbeek mij zullen leren kennen en dat ze weten dat ze altijd bij mij terecht kunnen om hun problemen op te lossen, al kan ik niet alles oplossen."

Kris Delvaux had het tot slot nog even over studentenverenigingen. "Na de zaak-Sanda Dia dacht ik dat het voor hen moeilijk zou worden om te blijven bestaan. Toch zie ik dat de verenigingen overeind blijven en mensen hard werken om dit zo te houden. Ik blijf een voorstander van studentenverenigingen."

Student@Night is een talkshowpodcast gemaakt door en voor jongeren en staat bekend om zijn humor en energieke aanpak, of zoals de makers zelf omschrijven: "De zotste talkshow met een streepje humor en f*cking veel energie." De redactie verandert jeugdcentrum De Serre in Hasselt om de twee weken in een dynamische talkshowstudio. Uit die samenwerking vloeide in december 2022 een 24 uur durende radiomarathon. 

Student@Night wordt gemaakt door Elian Pergola, Femke Thijs, Rana Car, Febe Coenen, en Thibau Thomassen.

Bekijk hier de andere afleveringen van Student@Night.

vorige volgende