reacties (0)

Zondag 12 augustus rond half vijf betrad Anton Walgrave het podium op de Leuvense Vismarkt. De man heeft zo'n rustige uitstraling dat hij de hele Vismarkt laat bekomen van twee fantastische dagen Marktrock.

Voor de zanger is het dubbel zo spannend, hij speelt een thuismatch. De Leuvenaar heeft niet veel muzikale begeleiding nodig om zijn stem te laten doorklinken. De lichthese stem van Walgrave is teder, maar kan de boodschap ideaal overbrengen. Een podium gevuld met zijn band en geen overbodige tierlantijntjes weet de festivalgangers wel te bekoren. Leuk is ook dat we de twee zangeressen van Lili Grace terugvinden op het podium. Zowel Dienne als Nelle mogen mee de backings doen bij Walgrave. Enkele hevige fans te vinden in het publiek, die elk nummer kunnen meebrullen zonder enige schaamte.

Nummers met een ziel

Het nummer Lost Soul, dat tevens in de finale van de fictiereeks De parelvissers opdook, blijft nog steeds de topfavoriet. Het nummer is nu al zo’n zes jaar oud, maar daarom nog niet vergeten. Het is een frêle nummer met de gedachten in verwerkt van Anton Walgrave. Al moeten we toegeven dat de gedachten van de zanger niet al te positief zijn. We vinden in zijn songs een beetje scepsis terug tegenover de liefde, maar ook wereldpijn.

Grote namen

Walgrave werkte al samen met de producer van onder andere David Bowie. De recente plaat Shine werd samen met twee van de drie Triggerfinger-leden gemaakt. Ruben Block verzorgde de gitaar, terwijl Mario Goossens de drums voor zijn rekening nam. Deze laatste produceerde het album ook. Wanneer we tijdens zijn rustige, maar desalniettemin gevoelige set onze ogen sluiten, kunnen we een beetje sounds van Triggerfinger herkennen. In andere nummers lijkt het alsof de zanger met Moby of Gary Lightbody heeft samengewerkt. Al deze samenwerkingen maakt dat Anton Walgrave er ook alleen kan staan. Dat heeft hij op zondagavond in Leuven mogen bewijzen.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto's: Pauline Poelmans


Reacties

Plaats een reactie