Als je er niet doelbewust naar zoekt, dan vind je het gewoon niet. Het Beverhoutplein, voor de gelegenheid op de Gentse Feesten Place Musette, is zo klein en het is er zo stil dat je in een oase van rust terechtkomt. Een tentje, vier spots, de hele week Franse chansons, een bewust publiek en een goede sfeer. De ultieme formule voor een beetje rust tijdens de drukke Gentse Feesten…

Doelbewust

Na een tijdje zoeken, vind ik het uiteindelijk en ik ben stomverbaasd. Ik dacht er niemand te vinden zou zijn, maar er zijn zoveel mensen die rustig een beetje aan het praten zijn. Het plein is overvol, nergens is nog een plekje vrij. Er is geen podium, maar wel een publiek en dat publiek is zeker doelbewust gekomen.

Microproefje

De artiest gaat gewoon in het tentje zitten, de belichting moet nog geregeld worden, maar dat is allemaal geen probleem. Dan begint hij te spelen, gewoon zomaar. De mensen vragen aan elkaar of het nu begonnen is of niet. Niemand kan er een antwoord op geven, dus wordt er wat verder gepraat. Ondanks het Franse thema hoeft dat niet bij een glas wijn, ‘een pintje’ kan ook. Na enkele nummers klinkt door de micro: ‘Sorry hoor, het was enkel een microproefje’. Hij staat op en neemt nog iets uit zijn bestelwagen. Het publiek praat rustig verder. Ook de artiest praat nog even wat.

Buurtfeest

Er hangen lichtjes in de bomen, de avond begint te vallen, er klinkt zacht geroezemoes en de artiest zingt alom bekende Franse chansons. Pour un flirt avec toi bijvoorbeeld. Ik waan me even in Parijs en de nochalance doet me denken aan Montmartre en aan een super gezellig buurtfeest. Niet aan de drukte waarin ik me later zal moeten begeven. Het is alsof we even afgesneden zijn van de buitenwereld.

© 2010 – StampMedia/MIAT - Sharah Drieghe