De jongste soloartieste op de Gentse Feesten? Dat moet Emma Balemans (15) zijn, aka Emma Bale. In de muziekwedstrijd ‘The Voice Kids’ schopte ze het tot in de halve finale. Vanaf dan ging het als een sneltrein voor de jongedame uit Sint-Katelijne-Waver. “Gelukkig moet ik niet elke dag op de foto”, lacht ze.

Ze is nog maar iets meer dan een half jaar artiest, maar ondertussen heeft ze zelfs al een Gouden Plaat in ontvangst mogen nemen. Op de Gentse Feesten stond ze op het podium van het François Laurentplein als jongste soloartieste.

Over haar optreden was na afloop enorm enthousiast. Ondanks heel wat zenuwen in het begin voelde Emma zich veel losser dan normaal. “Ik was aan het genieten. Ik heb enkele foutjes gespeeld, maar zelfs dan waren de mensen aan het klappen. Ik kreeg heel wat steun van het publiek, waardoor ik mij echt heb geamuseerd”, zegt ze.

Emma Bale op het François Laurentplein Emma Bale op het François Laurentplein. (Foto © Stefan Lambrechts)

The Voice Kids

Haar deelname aan ‘The Voice Kids’, de talentenjacht op vtm, was overduidelijk haar debuut. Toch had ze zelf nooit verwacht dat ze zover zou geraken in de wedstrijd. In eerste instantie heeft ze deelgenomen om mensen te leren kennen die dezelfde passie voor muziek deelden als zijzelf. Toen ze na haar deelname aan Hans Francken vroeg voor wat extra lessen en wat te oefenen, ging hij hier met veel plezier op in.

Het is Francken die Emma heeft overtuigd om haar eerste nummer naar de radio te sturen. Haar cover ‘All I Want’ van Kodaline was meteen een succes en scoorde hoog in de hitlijsten. Dit nummer raakte Emma Bale onmiddellijk – naar eigen zeggen heeft ze tranen met tuiten gehuild bij het zien van de videoclip. “Elke keer als ik het nummer zing, denk ik nog steeds ‘Wauw, eigenlijk is dat nummer echt mooi’. Het blijft zichzelf overtreffen.”

Zichzelf overtreffen doet ook het succes. Toen ze het nummer samen mocht spelen met de mannen van Kodaline, wist ze dat ze de juiste keuze had gemaakt. “Samen met de optredens in het Sportpaleis, als voorprogramma van Clouseau, behoorde dit tot de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Een magisch moment”, glimlacht ze innemend.

Foto met de fotograaf

Het leven van Emma Bale is er wel wat hectischer op geworden. Genieten doet ze met volle teugen, ook van de weinige momenten dat ze eens rustig thuis kan zitten. Ook op school is er niet veel veranderd.

Dat haar vriendinnen zich nog steeds zoals vroeger gedragen, ondanks haar bekendheid, is voor haar zeer belangrijk. Het interview sluit ze dan ook af met: “Het is ook niet zo dat ik elke dag op de foto moet gaan. Gelukkig maar!” Waarop onze fotograaf alsnog lief vraagt of ze het ziet zitten om even te poseren met hem…

© 2015 – StampMedia / Mediaraven – tekst: Nina Ediers, foto’s: Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 24/07/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 24/07/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey op 24/07/2015