ANTWERPEN - Jonge kunstenaars komen vandaag samen op de voorrondes van Kunstbende in de Arenbergschouwburg, Antwerpen. Zenuwachtig repeteren ze nog een laatste keer hun stuk in de loges en proberen ze zich van hun beste kant te laten zien.

Eigen ding

Ems Verhaert (15) uit Lier komt haar beeldjes uit klei tentoonstellen. “Ik teken al heel lang en zag met Kunstbende de ideale kans om mijn werk aan het publiek te tonen. Vorig jaar heb ik al met een vriendin meegedaan in de categorie Foto & Film, maar deze keer wou ik mijn eigen ding doen. Mijn beeldjes zijn geïnspireerd op het alledaagse leven. Zo heb ik een oude man, twee vrouwen en een baby nagemaakt. Ik hoop niet om te winnen, ik zal wel zien wat het wordt.”

Expressieve performance

In de hal staan Mitch en Matilde, beide 17 jaar en klasgenoten Woord-Drama op de kunsthumaniora van Antwerpen. Wat gaan zij laten zien? “We hebben allebei heel gekke ideeën en hebben deze gebundeld tot een expressieve performance. Onze bewegingen zijn  energiek en impulsief, maar tegelijkertijd ook met een goede structuur. Als het dan even misgaat, kunnen we nog beslissen hoe we het à la minute gaan invullen.” Welke verwachtingen hebben ze van de jury? “We weten niet goed wie de personen zijn die gaan jureren. We hebben er dan ook geen verwachtingen van. Ze mogen zeker kritiek geven, dan kunnen we ons alleen maar verbeteren. Onze performance is er eentje die je op je af moet laten komen. Het publiek en de jury kunnen er hun eigen interpretatie aan geven en dat is net het leuke aan onze voorstelling.”

Kendet?

Naast Mitch en Matilde staat Astrid Wouters. Als 18-jarige is het de laatste keer dat ze mag meedoen en heeft dan ook haar kans gegrepen om haar werk toch nog tentoon te stellen. “Kendet? is een monoloog over alledaagse gebeurtenissen waarin mensen zich herkennen. Ik heb me pas tien dagen geleden ingeschreven maar had mijn monoloog al klaar. Het is wie ik ben. Ik praat graag over de typische gebeurtenissen van het leven. Ik hoop dat de jury positief is, want ik wil graag nog ver geraken. Maar het zal afwachten worden tot vanavond.”

© 2013 –   StampMedia – Marlies Van Bael – foto: Anouk Peeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 10/03/2013